top of page
Search

Clafoutis – en fristende fransk blåbærkake

  • Bente Knutsen
  • Jun 6, 2023
  • 1 min read


Du trenger:

250 – 300 gram blåbær

3 egg

75 gram sukker

1 ts vaniljesukker

1,5 desiliter melk

125 gram hvetemel – jeg erstattet dette med 60 gram havregryn og 65 gram sammalt grov hvete

Litt salt

30 gram smeltet smør

½ sitron - saften


Slik gjør du:


Skru på stekeovnen på 220 grader

Visp sammen egg og sukker, tilsett melk, mel, salt og smeltet smør. Rør i sitronsaft. Røren minner om pannekakerøre.

Ha i en smurt form og strø blåbærene over. Stek i ovnen 30 til 40 min. til den fjærer når du trykker på den.

Server kaken mens den enda er lun med et lite dryss siktet melis, krem eller iskrem.



 
 
 

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2024 by Karmsundgata Senter AS, Karmsundgata 60, 5529 Haugesund

bottom of page