Du trenger:
2 bokser hermetiske kikerter (à 240 g)
saften av 0,5 stk. sitron
4 båter hvitløk
1 ts salt
1 ss tahini
0,5 ts malt spisskummen
ca. 1,25 dl olje - jeg brukte olje jeg hadde til overs fra et glass soltørkede tomater
1 ss finhakket frisk persille
Slik gjør du:
Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en foodprosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummin og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.
Vend inn finhakket bladpersille til slutt.
Laken fra kikertene kan brukes som erstatning for egg dersom du enten ikke tåler egg eller i en vegansk rett.
Oppskriften er funnet på matprat.no
Kikerter er en god kilde til protein, stabiliserer blodsukkeret og virker kolesterolsenkende. Er gode for tarmfloraen, inneholder også folat som forebygger hjertesykdommer. Alt i alt gode å ha i kostholdet.
Commentaires