top of page
  • Bente Knutsen

Skamgo' eplekake med hasselnøtter


Du trenger:


3 epler Saften av 1 sitron 250 gr. romtemperert smør 250 gr. sukker 4 egg 250 gr.hvetemel 1,5 ts vaniljesukker 1,5 ts bakepulver


Topping:

2 ss sukker, 1 ss malt kanel og 100 gr. grovhakkede mandler eller hasselnøtter.


Gjør slik:

Skru på stekeovnen på 190 grader.


Del eplene i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle med kaldt vann tilsatt sitronsaft.


Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.

Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.


Smør en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm og hell i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.


Stikk epleskivene ned i deigen i et fint mønster. Fortsett å «mette» deigen med epleskiver til du har brukt opp alle.


Dryss over sukker, kanel og evt. hakkede mandler/nøtter.


Sett kaken midt i ovnen og stek den i 40-45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt.


Avkjøl på rist.


Server gjerne med litt krem, vaniljeis eller gresk yoghurt rørt med vaniljesukker.

Og nyyyt!




81 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page