Du trenger:
3 epler Saften av 1 sitron 250 gr. romtemperert smør 250 gr. sukker 4 egg 250 gr.hvetemel 1,5 ts vaniljesukker 1,5 ts bakepulver
Topping:
2 ss sukker, 1 ss malt kanel og 100 gr. grovhakkede mandler eller hasselnøtter.
Gjør slik:
Skru på stekeovnen på 190 grader.
Del eplene i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle med kaldt vann tilsatt sitronsaft.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
Smør en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm og hell i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
Stikk epleskivene ned i deigen i et fint mønster. Fortsett å «mette» deigen med epleskiver til du har brukt opp alle.
Dryss over sukker, kanel og evt. hakkede mandler/nøtter.
Sett kaken midt i ovnen og stek den i 40-45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt.
Avkjøl på rist.
Server gjerne med litt krem, vaniljeis eller gresk yoghurt rørt med vaniljesukker.
Og nyyyt!
Comments